Ден на Бащата 2018 – “Рисувам с татко”

На 17.06.2018, по покана на Асоциация “Родители” Сдружение Усмивка се включва в Национална кампания „Да бъдеш Баща“ и организира събитие “Рисувам с татко” в Морската градина, детска площадка “Флора” 11 часа.

На света има приблизително 3,5 милиарда мъже и всички те са различни – високи и ниски, богати и бедни, черни и бели… Има обаче нещо, което обединява огромен брой от тях: четирима от всеки пет мъже (80%!) са нечии бащи. Дори и да не са биологични родители, почти всички мъже по света имат връзка с деца в ролята си на доведени бащи, братя, чичовци, дядовци, учители, наставници, треньори или просто приятели.

Международният Денят на бащата е денят на тези мъже. Защото връзката е важна. Връзката с бащата определя живота на всяко дете. Връзката с детето му определя живота на всеки мъж. Връзката между родителите определя живота на всяко семейство. Понякога връзката е като фон – толкова е важна, че не я усещаме, а просто живеем в нея, тя гради света. Връзката се променя – понякога е силна, друг път слаба; извор на любов, извор на болка. Не са нужни стотиците изследвания по целия свят, за да усещаме, че възката е важна за всички нас (но и те го доказват 😉 ).

На 17 юни Национална кампания „Да бъдеш Баща“ отбелязва за пета поредна година международния Ден на бащата. Близо 80 страни в света празнуват Деня на бащата на третата неделя от месец юни.

Отпразнувайте го заедно с нас! Почетете бащите, поиграйте с децата си, усмихнете се на партньора си и си подарете прекрасен Ден на бащата 2018!

„Да бъдеш Баща” е част от световната кампания за бащина грижа MenCare, която се провежда в повече от 45 държави на 5 континета. Целта й е да подкрепя мъжете в ролята им на грижовни, справедливи, отговорни и неагресивни родители и настойници, за да подпомогне успешното развитие на децата и отношенията в семейството.

Facebook страницата на събитието

http://mencare.bg

http://roditeli.org