“За децата на Бургас с любов” 2017

Тази година Сдружение “УСМИВКА” Бургас реализира проект “За децата на Бургас с любов”.

Инициативата беше подкрепена от Български Център за Нестопанско Право и Фондация “Америка за България”. По време на изпълнението на Проекта беше събрана сума от 1980 лв. , която екипът на Сдружението използва за закупуването на две инфузионни помпи, които ще бъдат дарени на Детското отделение по Неонатология в УМБАЛ Бургас 2018 г.

Инфузионните помпи са изключително необходими при работата на ковиозите на недоносените бебета. Нашата инициатива нямаше да бъде възможна, ако в нея не участваха с дарения служителите на Областна администрация Бургас и служителите на Областна Дирекция “Земеделие” , децата от детска театрална трупа “Слънчова планета”, децата от цяла България, които се включиха в Националния конкурс “В очакване на Коледа” и дариха свои ръчно изработени кукли. Куклите участваха в благотворителни базари и набраните средства бяха използвани за закупуването на инфузионните помпи.

Изказваме искрената си благодарност към всички, които ни подкрепиха в каузата и които ни повярваха, че наистина не само по Коледа стават чудеса.

С реализацията на национални конкурси като “Най-усмихнат клас на Българи” , ” В очакване на Коледа”, “Да прогоним злото да бъдем по-добри” ние се стремим да покажем на обществото, че агресията и насилието можем да преодоляваме като се обединим чрез изкуството и творчеството да помагаме на тях, на нашите деца, защото ние от Сдружение “УСМИВКА” работим за децата на Бургас и България!
Благодарим на всички, които ни подкрепяха и повярваха в нас през годините!